tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mekkotehdas

Tässä lähipäivinä olen taistellut suunnattomasti ompelukoneeni kanssa. Satiinin ompelu tuotti ongelmia eikä tietenkään voinut valita mitään yhtään helpompaa kangasta ommella. Eilen hiellä, verellä ja tuskalla sain viimein Alicen kesämekon valmiiksi ja nyt tulokseen suht tyytyväisenä kehtaan laittaa projektista kuvia tännekkin.Tässä alkutilannetta. Kaavat tuli tehtyä maalarinteippi-kelmumenetelmällä joka on jo moneen otteeseen tullut todettua hyväksi nuken vaatetuksessa. Neitokainen on myös niin valtavan kokoinen ettei firmojen sivuilta ihan järkyttävää vaatevalikoimaa löydy, joten valtaosa tulee ommeltua itseppäisesti itse. Ekassa kuvassa kintut versus ompelukone vähän suuntaa antamassa tytön mittakaavasta.Helman kasausta ryppyyn. Kangasmäärä tuntui ihan valtavalta mutta sain helman kuitenkin siististi yläosaan kiinni ilman useita purkamis-episodeja.Sitten ompelua, ompelua, ompelua ja vielä lisää ompelua. Kone jumitti vähintään sen tuhatsatakertaa ja takkuista menoa oli. Mutta eteenpäin mentiin hitaasti ja ei-niin-varmasti.Työnlaatua valvottiin koko ompelun ajan erittäin intensiivisesti!
Helman viimeistely tuli tehtyä useaan otteeseen. Ensin jumittaa. Sitten totean että helma on liian pitkä -> lyhentämään. Jonka jälkeen kone taas jumittaa. Ja sitten TSA-DAA. Se meni tosi siististi kiinni kerralla. Piti olla hengittämättä valtaosan pitsin ompeluajasta niin kone toimi. Suurin osa ajasta helman kanssa säheltämissähän meni siis pitsin ratkomiseen irti useaan kertaan.Lopuksi vielä vetskari kiinni ja huolittelut. Ei tässä projektissa vierähtänyt kun yksi viikko. Välipäiviä tuli motivaation puutteen takia mutta kyllä nyt tyttö näyttää sievältä uusi mekko päällä, kelpaa ulkona kuvailla kesällä!
Siinä mekko valmiina. Bongaa kuvasta Kurko. :D


Lopuksi vielä porukkakuvaa. Pikku Candicen mekko on myös ompelemani, ihan ensimmäinen mekko jonka koskaan olen tehnyt. Nyt niitä on tehty kaksi, eiköhän sitä kehitystä ala tulla. Nuo poikanuket ollut minulla aiemmin se oma juttu niin ei ole mekkoja paljon tarvinnut ommella.

Hyvää kesää kaikille~!

- Mantis

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis tuli mekosta, oli vaivannäön arvoista. :) Ja pikkumies Kurko se vain aina saa hymyilemään. Ihanaa, että ostit sen!

    VastaaPoista
  2. Mekosta tuli todella kaunis, sopii neidille (ja punaisiin huuliin ^_^) todella hyvin. Kannatti vuodattaa hikeä ja kyyneleitä. Kesäkuvia odotellessa

    Kurko on söppänä jopa piilotellessaan, heh

    VastaaPoista